söndag 6 februari 2011

Mjuksega chokladmuffins

De här supersmarriga muffinsarna är som små lyxiga kladdkakor. Receptet kommer från mammas kollega Marianne. Det allra bästa med dem är att det blir så lite disk i och med att man gör hela smeten i kastrullen. Om man vill kan man byta ut mandeln mot hasselnötter eller nån annan god nöt, eller utesluta den helt. Man kan också använda smaksatt choklad. T.ex är det gott att ta hälften mörk choklad (70% kakao) och hälften Marabou polka.

Mariannes mjuksega chokladmuffins

ca 20 st

175g smör
100g mörk choklad
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100g hackad mandel
1 ½ dl vetemjöl

Ugnsvärme 200º C

Smält smör och choklad på svag värme i en stor kastrull (gärna teflon).
Rör ner ägg och socker och sedan de torra ingredienserna. En slickepott är bäst att röra med tycker jag.
Klicka ut smeten i folieformar. Fyll dem till ¾.
Grädda i 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar