söndag 24 april 2011

Fläskfilé med grönt

Vi lagade en smarrig fläskfilépanna att äta till roséchampagnen som låg på kylning. Det var nog inte sista gången. Däremot var det lite mycket dill för min smak. Nästa gång ska jag prova att byta ut dillen mot persilja istället. så här:

Fläskfilé med vårgrön sås

4 portioner 

500 g fläskfilé 
1 msk smör
vitpeppar


1 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde
1 st hönsbuljongtärning
1 msk fransk senap
125 g bladspenat (färsk eller fryst)
1 knippe gräslök
1 knippe persilja

Putsa köttet och skär i 1-2 cm tjocka
skivor. Bryn köttet i smör. Peppra. Lägg undan köttet och torka/diska ev. ur pannan. Vispa ut mjölet i en traktörpanna/gryta vispa i grädde, senap och buljongtärning. Rör ner grovhackad spenat och hackat/klippt kryddgrönt. Låt såsen koka upp. Lägg ner köttet och låt puttra 5 minuter. 

Servera med klyftpotatis (eller kokt potatis) och kokt sparris. Sparris med smör och riven Parmesan- eller Västerbottensost är en höjdare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar