söndag 24 april 2011

Krämig pannacotta med yoghurt och honung

Jag hittade superbilliga jordgubbar i affären igår. De fick sällskap av den här pannacottan. Den blev riktigt krämig och god. Det var precis att man kunde stjälpa upp den utan att den gick sönder.

Pannacotta med yoghurt

4 port 

2 blad gelatin
2 1/2 dl visp- eller mellangrädde
1/2 dl honung
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker


Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Värm grädden och honungen under tiden. När det kokat upp tag kastrullen av värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen. Rör ner yoghurt och vaniljsocker. Häll upp i portionsformar (vattensköljda om pannacottan ska stjälpas upp på fat och inte ätas ur formen). Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Servera gärna med frukt eller bär av något slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar